#
Lees in 5 minuten

PERSBERICHT- AgilityMasters versterkt Highberg Group met coaching component

Amsterdam, 12 mei 2022 - De Highberg Group voegt met de acquisitie van coaching service bureau AgilityMasters.com een belangrijke coaching competentie toe aan de groep. Coaching is, naast transformatie, consulting en training, een kritieke service in de realisatie van de ambitie om Europees marktleider op het gebied van organisatorische transformaties te worden.

Het in 2017 opgerichte AgilityMasters.com uit Amsterdam heeft in korte tijd een sterke positie opgebouwd in coaching services met name gericht op agile- en digitale transformaties. De organisatie bedient klanten in de profit en non-profit sector met dienstverlening op het vlak van agile coaches, scrum masters en product owners. Het bureau geeft emplooi aan 30 professionals.

Han Driessen, CEO van de Highberg Group: “AgilityMasters heeft een sterke positie opgebouwd met een groeiende groep aan hoogopgeleide professionals. We zien bij onze klanten een sterke behoefte aan geïntegreerde dienstverlening op het gebied van consulting, coaching en training. Hier spelen we met deze acquisitie direct op in. Samen met AgilityMasters zien we ook kansen om de markt voor (agile) coaching verder te ontwikkelen, met name op het vlak van de inzet van geïntegreerde transformatietools en coachingdienstverlening op maat.”

In de Highberg Group wordt de dienstverlening van AgilityMasters.com in samenwerking met de educatiediensten van Gladwell Academy aangeboden. Samen vormen de bedrijven op die manier een centrale positie in het totaalaanbod van transformatieconsulting met de andere labels: Blinklane Consulting, Verdonck, Klooster & Associates, House of Performance en het Duitse Schickler.

Directeur Wessel van Herwijnen van AgilityMasters.com: “De behoefte aan (agile) coaching is de laatste jaren gegroeid, echter de kwaliteit van het aanbod is zeer wisselend. AgilityMasters brengt hier verandering in met een nieuwe kwaliteitsstandaard. Dit bereiken we door een streng selectieproces van coaches, het aanbieden van een continue opleidingsprogramma en het gebruik van de meest actuele tools en methodieken. Als onderdeel van de Highberg Group, en in nauwe samenwerking met Gladwell Academy, zijn wij in staat om de markt voor coachingdienstverlening te leiden, eerst in Nederland en dan daarbuiten.”

Met de acquisitie van AgilityMasters.com telt de Highberg Group meer dan 350 gespecialiseerde professionals in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en India. De groep is goed voor een jaaromzet van circa 75 miljoen euro.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie neemt u contact op met Han Driessen van de Highberg Group via han.driessen@highberg.com of telefoonnummer +31(0)6 - 53 52 08 37.

 

******************************************************************************************

Over BlinkLane / Gladwell Academy
BlinkLane en Gladwell Academy helpen bedrijven wereldwijd om relevant en competitief te blijven in een sterk veranderende en digitaliserende omgeving. Sinds haar oprichting in 2007 is de groep uitgegroeid tot een van de leidende spelers voor consulting en training op het vlak van organisatietransformaties en innovatiemanagement. 

Over AgilityMasters.com
AgilityMasters.com ondersteunt organisaties, teams en individuen op projectmatige basis in hun transitie naar Agile werken. Zowel in het opzetten als verbeteren van teams worden coaches ingezet. AgilityMasters.com levert senior coaches in de rol van Agile (team) coach, scrum master en product owner. 

Over VKA
Verdonck, Klooster & Associates helpt al ruim 35 jaar bedrijven en overheden met digitale transformaties en de strategische ICT- en organisatievraagstukken die daarbij een rol spelen. VKA is een toonaangevend bureau binnen de publieke sector, mede doordat meer dan honderd overheidsorganisaties VKA via een EU-aanbesteding als preferred supplier hebben gekozen.

Over House of Performance
Sinds de oprichting in 1999 adviseert en ondersteunt House of Performance (HofP) organisaties waar dat kan, en confronteert het waar dat moet. HofP laat organisaties en mensen lexcelleren op het gebied van digitale, duurzaamheids- en organisatietransformatie. Ze bedient haar klanten met advies- en interimdiensten in samenspel met een schaalbaar digitaal transformatieplatform. 

Over Schickler Consulting
Schickler is een toonaangevend consultancybureau voor de Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse media-industrie. Het bedrijf ontwikkelt strategieën, organisaties en technologie voor uitgevers en de media en heeft het grootste data intelligence netwerk voor kranten in Europa. Dit netwerk geeft inzichten in benchmarks en prestaties voor digitale uitgeverijen. Schickler heeft meer dan 1500 projecten gedraaid in mediabedrijven en is de laatste vijf jaar uitgeroepen tot het beste consultancybureau in de mediasector.

Over Auctus Capital Partners
Auctus Capital Partners AG is een private equity-bedrijf, gevestigd in München. Het bedrijf heeft een portfolio van circa 500 miljoen euro onder beheer, verspreid over 27 investeringen in diverse branches in verschillende geografische markten. Met meer dan 240 investeringen in de afgelopen jaren is Auctus één van de meest actieve fondsen in Europa.

 

 

 

 

Share:

Soortgelijke onderwerpen

De Agile Coach Post HBO opleiding van Gladwell Academy

De twaalfdaagse Agile Coach opleiding die 19 april 2021 start, biedt een…

Inspiratie-tips & tricks van onze Agile coaches: zelf opladen

Motivators, inspirators, servant leaders. Agile coaches en Scrum Masters…

Met kwaliteit als basis blijft AgilityMasters.com groeien

Als het coronatijdperk één ding heeft aangetoond is het wel dat je nooit…